november 17

Dramatisk ved Vinterbro. Politiet måtte avfyre flere skudd

Politiet måtte avfyre flere rettede skudd mot hjulene for å stanse en lastebil som hadde torpedert flere politibiler i forbindelse med en pågripelse på Vinterbro ved 15-tiden lørdag. Det opplyser Øst politidistrikt lørdag ettermiddag.

Ingen skadet

Vedkommende som førte lastebilen, en mann i 40-årene fra Ås, ble pågrepet klokken 1545 etter en dramatisk forfølgelse som endte like ved Tusenfryd i Ås kommune. Mannen ble ikke skadet i forbindelse med politiaksjonen. Heller ingen polititjenestepersoner er skadet.

  • Bakgrunnen for at mannen skulle pågripes var at han lørdag ettermiddag ringte inn drapstrusler mot navngitte polititjenestepersoner, etter at politiet samme dag hadde fratatt ham hunden i forbindelse med et annet oppdrag. På grunn av truslenes alvorlige karakter var av en sånn karakter at det ble besluttet å pågripe vedkommende, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

Flere patruljer

Det ble sendt flere patruljer mot mannens adresse i Ås. Da politiet fikk kontakt med ham, unndro han seg pågripelse ved å torpedere patruljebilen med en lastebil.

  • Det ble da besluttet at mannen måtte stanses for å ikke sette andre personer i fare. Patrulje fra Øst politidistrikt og Oslo politidistrikt deltok i aksjonen, der det ble rettet flere skudd mot dekkene på lastebilen. Ytterligere en patruljebil ble torpedert, og flere ble forsøkt påkjørt, før ferden stanset ved Tusenfryd, og mannen ble pågrepet, opplyser operasjonsleder Sveen.

Begge de torpederte patruljekjøretøyene tilhører Øst politidistrikt.

Den pågrepne sitter nå i politiarresten i Ski, og det er usikkert når han er i stand til å la seg avhøre.

Fordi politiet avfyrte skudd, er Spesialenheten for politisaker rutinemessig varslet.