november 21

Formidlingspris til Ordentlig Radio og Tor Andersen

Tor Andersen mottok NOPAs formidlingspris 2018. Foto: Christoffer Krook

Formidlingspris til Ordentlig Radio

Tor Andersen, redaktør i Ordentlig Radio, fikk NOPAs formidlingspris for sitt «brennende engasjement for norsk musikk». Tor Andersen som lokalt i Østfold bla er kjent for tidligere lokalradiovirksomhet.

Årlig pris

NOPA, foreningen for komponister og tekstforfattere, deler årlig ut sin formidlingspris. Prisen gis til personer eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats for norsk musikkliv opplyser NOPA i en melding.

– Tor Andersen har gjennom en årrekke har gjort en formidabel innsats for å løfte frem norsk musikk. I en tid hvor spillelister og algoritmer stadig får større plass, er det særdeles viktig å ta vare på de som lager god musikkjournalistikk, de som går i dybden og ivaretar mangfoldet av musikk som skapes i Norge, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Prisen ble delt ut på NOPAs priskonsert på Chat Noir, 20. november.

Satser på norsk musikk

Ordentlig Radio ble offisielt lansert i 2012, med målet om at det skulle spilles mer norsk musikk på radio. Det var flere som flokket seg rundt ideen, og flere i musikkbransjen ble med som medeiere. Blant annet var Ole Paus, DDE, Lars Lillo-Stenberg, Anita Skorgan og Terje Formoe med da radiokanalen startet.

Styrets begrunnelse: 

For å løfte det norske repertoaret er det fortsatt helt avgjørende at norsk musikk blir spilt på radio. I en tid der de store kommersielle aktørene ikke lenger har plikt til å spille norsk musikk, er det av stor betydning at andre aktører tar denne oppgaven. Helt siden 2014 har vi hatt en radiokanal som har tatt dette på ramme alvor. Dette er en kanal som spiller stort sett bare norsk musikk, og som setter musikkjournalistikken i høysete. Radiokanalen sender på DAB i Oslo og Akershus, på web og app og gir oss livesendinger med artister to ganger i uka. Kanalen har laget 530 én-timers dybdeintervjuer med plateaktuelle norske artister, de har laget 30 «Låtskriveren»-programmer, der fokuset er på nettopp låtskriving. Disse programmene har også blitt sendt i beste sendetid på NRK TV og NRK P1. Kanalen er drevet på rein dugnadsånd og med et brennende engasjement for norsk musikk.

Årets formidlingspris går til Ordentlig Radio og dets ildsjel, redaktør og daglig leder – Tor Andersen!

Om NOPAs formidlingspris

Den første formidlingsprisen ble delt ut i 2014. Tidligere vinnere er Erik Brataas, Josefine Visescene, Liv Reidun Gramstad og Erling Wicklund. Prisen består av et trykk av Ingrid Haukelidsæter.