november 21

Klart for historiens siste Østfoldkonferanse

Fotomontasje via Østfold fylkeskommune

Klart for historiens siste Østfoldkonferanse

Næringsministeren. En av verdens fremste tenkere. Og en av landets ledende teknologigründere. Det er bare tre av deltagerne på Østfoldkonferansen 2019 opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

Konferansestyrets leder Siv Henriette Jacobsen legger ikke skjul på at hun er fornøyd med programmet som begynner å ta form.

-Vi går rett inn i kjernen av hvilke vekstmuligheter Østfold bruker og hvilket potensiale vi har framover. Det handler om teknologi, kompetanse og om den svært viktige rollen vi skal ta i region Viken, sier Jacobsen.

Påmeldingen er nå åpen, og Jacobsen har tro på fullt hus på konferansen også denne gangen. De seneste årene har rundt 300 gjester vært til stede.

Vekst og muligheter er årets konferansetema. Konferansen avholdes på Quality Hotel Sarpsborg torsdag 17. januar 2019.

Stolt av programmet

Noen av dem som kommer på scenen er næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, matematiker og teknologigründer Silvija Seres og professor Göran Roos.

Roos er blant annet blitt kåret til en av de 13 mest innflytelsesrike tenkerne i det 21. århundre ved den spanske forretningsjournalen «Direccion y Progreso».

  • Dette er navn vi er svært stolte av å kunne presentere. Fra hvert sitt ståsted byr de på ulike perspektiver fra politikk og næringsliv som i sum vil gi oss viktig innsikt og kunnskap når vi skal legge til rette for fortsatt god næringsutvikling i Østfold, sier Jacobsen.

Denne gang er Østfoldkonferanse en dagskonferanse med middag som avslutning. Og ettersom Østfold fra 1. januar 2020 blir en del av Viken, er det altså en historisk begivenhet som finner sted ettersom det blir den siste konferansen i formen vi kjenner den som i dag.

Pernille og Martin er konferansierer

Noe annet som er nytt er at konferansieroppdraget er delt på to, og er et resultat av en vellykket audition holdt tidligere i høst. Pernille Jørgensen og Martin Andresen fra henholdsvis Halden og Mysen skal lede Østfoldkonferansen 2019.

Pernille er 31 år og jobber på Opera Østfold, mens Martin er 21 år og studerer byutvikling ved høgskolen i Østfold.

  • Når temaet er vekst og muligheter ønsket vi denne gang å gå nye veier for å finne konferansierer, og vi er svært glade for valget av Pernille og Martin, sier Siv Henriette Jacobsen.

Aktuell link | Foto via Østfold fylkeskommune