november 28

Nexans skal produsere og installere en sjøkabelforbindelse til 111 mill. euro i Hellas. Halden…

ADMIE har tildelt Nexans en kontrakt på €111 millioner for å lage en sjøkabelforbindelse mellom den greske byen Lavrion og øya Syros. Sjøkabelen skal produseres ved Nexans’ fabrikk i Halden, mens den fiberoptiske kabelen vil bli produsert ved Nexans’ fabrikk på Rognan.

Nexans skal levere en sjøkabelforbindelse som skal legges mellom det greske fastlandet og øya Syros opplyser selskapet i en melding.

Mål

– Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene i Hellas har som mål å sikre pålitelig, økonomisk og tilstrekkelig tilførsel av elektrisitet til øyene Syros, Paros, Tinos, Mykonos og Naxos i mange år framover. I fase “C” i dette tre-fasede, komplekse prosjektet har ADMIE, en uavhengig kraftoperatør, tildelt Nexans en ny kontrakt verdt ca. €111 millioner for å levere en sjøkabelforbindelse mellom byen Lavrion på det greske fastlandet og øya Syros.

Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene skal sikre pålitelig strømtilførsel til disse øyene, samtidig som lokale miljøhensyn ivaretas. Ved å lage forbindelser mellom Kykladene vil ADMIE redusere antall eksisterende kraftverk som går på tung fyringsolje og lett fyringsolje (diesel) og skape den nødvendige infrastrukturen for å utnytte det betydelige fornybare kraftpotensialet i regionen.

Kontrakten som er tildelt Nexans i fase «C» av prosjektet omfatter undersøkelse av havbunnen, design, produksjon, installasjon og beskyttelse av en 150 kV HVAC trekjerners sjøkabel med et internt fiberoptisk element. Ruten er 108 km lang, med en forventet maksimal vanndybde på 300 m. Sjøkablene for sambandet vil bli produsert ved Nexans’ fabrikk i Halden, mens den fiberoptiske kabelen skal produseres ved Nexans’ fabrikk på Rognan. Sjøkabelforbindelsen vil bli installert på vanndybder på opptil 300 m av det avanserte kabelleggefartøyet Nexans Skagerrak.

2020

Levering og ferdigstillelse av sjøkabelforbindelsen på Kykladene skal etter planen skje i august 2020.