november 30

Knut Anders Sørum og Lewi Bergrud står bak Frelsesarmeens julelåt

Frelsesarmeens julelåt for 2018 er endelig ute! Den heter «Uten deg» og er lagd av Lewi Bergrud og Knut Anders Sørum. Foto: Mette Randem/Frelsesarmeen

Knut Anders Sørum og Lewi Bergrud står bak Frelsesarmeens julelåt

Barndomskompisene Knut Anders Sørum og Lewi Bergrud har spilt sammen siden de var smågutter. Da de møttes på stabburet for en skriveøkt, dukket idéen for «Uten deg» raskt opp. Resultatet ble det som er årets julelåt for Frelsesarmeen, som er ute nå skriver Drabant Music i en melding.

Sørum og Bergrud mener begge at det er få i samfunnet vårt som gjør så mye for de aller svakeste og de med de største problemene som Frelsesarmeen. For dem var det ikke bare en stor opptur få sjansen til å skrive sammen igjen, men også å få gjøre det som årets juleartister for Frelsesarmeen.

Teksten

– Vi gikk mange runder med teksten, for dette er en sang som handler om å snu en vanskelig situasjon til noe bedre. Om at et lite møte med noen som tenker annerledes kan være med å også snu egen tankegang, sier Sørum.

– Planen var at låta skulle være melankolsk og til ettertanke, men allikevel med en stor dose håp og trøst – og vi er veldig fornøyde med det vi har lagd, legger Bergrud til.