desember 04

Kontrakt på 100 millioner euro til Nexans. Sjøkabelen vil bli produsert i Halden

Nexans skal produsere, levere og installere en sjøkabel, inkludert fiberoptisk kabel, i en vanndybde på opptil 650 meter i Filippinene. Kabelforbindelsen vil gi det filippinske folket et mer pålitelig strømnett skriver Nexans i en melding.

Den fiberoptiske kabelen vil bli produsert på Nexans Norways anlegg på Rognan, mens sjøkabelen vil bli produsert i Halden og på selskapets anlegg i Japan. Kontrakten bekrefter Nexans’ stilling som en viktig global leverandør av masseimpregnerte kabelsystemer på dypt vann.

Produsere

Nexans er tildelt kontrakt for den undersjøiske delen av prosjektet, og skal produsere, levere og installere en 350 kV  høyspent likestrøm (HVDC) sjøkabel, inkludert en fiberoptisk kabel. Verdien av kontrakten er på over 100 millioner euro.