desember 06

Inspiria får 1,5 millioner til frivillighetssatsing

GLADE: Inspiria får en julegave på forskudd. Det gleder Elin Tvete, Geir Endregard og Inger Christin Torp. Foto via Østfold fylkeskommune

Inspiria får 1,5 millioner til frivillighetssatsing

På selve frivillighetens dag, sørget fylkestinget for en stor frivillighetssatsing. Inspiria mottar nå 1,5 millioner kroner til satsingen ungrØst opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

– Det var en fantastisk nyhet. Vi er klar over at økonomien i Østfold fylkeskommune er under hardt press, så det er veldig positivt at politikerne og administrasjonen velger å prioritere fremtidens ungdom og frivillighet, sier Inspirias direktør, Geir Endregard.

Bygger mediekanal for unge

Inspiria ønsker å bygge opp en mediekanal, for og av ungdom, som drives på frivillig basis. Det planlegges ukentlige sendinger, og med særlig fokus mot stortingsvalget i 2019.

MEDIEKANAL: Ved Inspiria skal ungdom selv nå bygge opp en mediekanal. FOTO: Benny Ottosen/Østfold fylkeskommune

Undervisning

Som en del av satsingen, skal de også innarbeide undervisning om frivillighet. Hvert år skal minst 7.000 ungdommer oppmuntres til å bli frivillige og samtidig gis en forståelse for betydningen av dette viktige samfunnsbidraget.

Elin J. Tvete, leder av opplæringskomiteen, har latt seg begeistre av Inspiria sine planer.

– Inspiria tør å tenke annerledes og er en kreativ kraft i fylket vårt. Det de nå planlegger, har meg bekjent ikke vært prøvd før i Norge. Skal vi overbevise ungdom til å endre adferd, så har Inspiria kanskje et poeng i at voksne ikke vet hvilke knapper vi skal trykke på. Derfor kan en mediekanal hvor ungdom kommuniserer med ungdom gjøre en forskjell, sier hun.

Tvete understreker at hun ofte har hørt at frivillige organisasjoner ber om hjelp til rekruttering.

–  Vi håper derfor at dette viser seg å bli en støttefunksjon for frivilligheten, sier hun.

Her kan du lese mer | Østfold fylkeskommune