desember 07

Harald Zwart lager humor av Oljefondet

Harald Zwart har laget humorserie av de absurde situasjonene som oppstår når to ulike verdener kolliderer: storfinans versus sosialdemokrati, kynisk profittjag versus norsk politisk korrekthet. Oljefondet har premiere på Dplay allerede 16. desember, og hovedrollen bekles av Thomas Gullestad opplyser Discovery i en melding.

Gøy

– Det er veldig gøy å jobbe med Thomas igjen. Rollefiguren hans, Per Grepp, er den norske finansbransjens genierklærte wonderboy, men Pers noe ustabile moralske kompass fører ham ofte ut i gråsonen, og det er nettopp det mye av denne serien handler om. De klassiske norske verdiene settes på prøve, når personlige agendaer og profittjag truer balansen mellom etikk og økonomi, sier serieskaper og regissør, Harald Zwart.

Som sjefsinvestor i Statens pensjonsfond utland og daglig forvalter av milliarder av kroner, ser Per Grepp det som sitt oppdrag å håve inn så mye penger som mulig på vegne av det norske folk. Noen ganger er det vanskelig å balansere mellom hva som er etisk forsvarlig og ikke.

– Per har det med å bli litt vel ivrig, og da kommer Etikkrådets Katrine Halland, spilt av Kathrine Thorborg Johansen, på banen for å holde ham i ørene mens milliardene flakser. Det er jo Pers jobb å investere det norske folks penger, men noen ganger går det litt over stokk og stein, sier Thomas Gullestad.

Premiere på Dplay

Oljefondet er på 10 episoder, hver på 30 minutter, og skal vises først på Dplay. Serien vil få premiere på TVNorge i januar.

– Vi har gjort betydelige investeringer for å løfte Dplay i høst, og med Oljefondet fortsetter vi det digitale trykket. Harald Zwart og co har gjort en fremragende jobb med å lage komikk ut av pengeforvaltning, sier programdirektør i Discovery Networks, Eivind Landsverk.

I rollene

Foruten Thomas Gullestad («Den 12. mann») og Kathrine Thorborg Johansen («Heimebane»), spiller Marit Andreassen («Himmelblå») sjefen for Oljefondet, og Elias Holmen Sørensen («Askeladden») spiller kontorets tall-nerd. Zwart har også hentet inn den amerikanske Oscar-vinneren Marcia Gay Harden («Miller’s Crossing», «Pollack», Mystic River» og «Fifty Shades»), som spiller rollen som USAs ambassadør til Norge.

Oljefondet er skrevet av Harald Zwart, Tom Gulbrandsen, Petter Holmsen og Marit Skolem, og produsert av Veslemøy Ruud Zwart, Espen Horn, Terje Strømstad, Tom Gulbrandsen og Harald Zwart.