desember 19

Nå er det enklere å søke om foreldrepenger

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland møter barn i Bjerkealléen Kanvasbarnehage.

Nå er det enklere å søke om foreldrepenger

120 000 mødre og fedre som årlig søker om foreldrepenger vil nå få det enklere. Det nye, heildigitale foreldrepengesystemet gjør at du kan planlegge enklere med en digital kalender og få svar på sekundet.

  • Det har vært altfor vanskelig å søke om foreldrepenger. Nå skal man kunne sitte hjemme i sofaen og fylle ut alt på nett, istedenfor kompliserte søknadsskjema som det har vært tidligere, seier barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland i en melding.

Lettvint

  • Det beste med dette systemet er at det er veldig lettvint for de som søker, det reduserer risikoen for feil og det frigjør mange ressurser for NAV, som de i steden kan bruke på å hjelpe de som trenger det, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en melding.

Mandag møtte de to statsrådene NAV-direktøren og noen nybakte foreldre for å teste den nye løsningen og markere at det har blitt enklere å søke om foreldrepenger.

800 000 færre skjema

Den nye heldigitale løsningen innebærer blant annet:

• Søknadsprosessen er helt automatisert, og du kan søke både fra PC, brett og mobil

• Automatisk saksbehandling – svar på sekundet i noen tilfeller

• Digital planleggingskalender som gjør at du kan planlegge uttaket helt nøyaktig

• Alt i alt vil den nye ordningen fjerne omlag 800 000 skjema i året siden inntektsskjema og bekreftelse av termin vil gå automatisk

Aktuell link