desember 20

Billigere å utføre tjenester på nett enn på en trafikkstasjon

Illustrasjon: Jon Opseth, Statens vegvesen

Billigere å utføre tjenester på nett enn på en trafikkstasjon

Fra neste år blir det billigere å betale enkelte gebyrer på nett i stedet for på en trafikkstasjon opplyser Statens vegvesen.

Vegvesenet har mange digitale tjenester så folk kan ordne ting enkelt, raskt og sikkert der de er i stedet for å bruke tid på en trafikkstasjon. Fra nyttår innføres et prinsipp om differensierte gebyrer.

– Vi gjør det nå billigere å benytte våre digitale tjenester fremfor å møte opp på trafikkstasjonen. Vi er opptatt av å ha riktig kostnadsnivå på gebyrene: Når vi sparer arbeidskostnader på at folk ordner betaling selv, så er det rimelig at de får lavere gebyr. Dessuten ønsker vi at flest mulig skal benytte våre digitale tjenester som er enkle, sikre og raske å bruke.

Det sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

I første omgang blir disse gebyrene billigere å betale på nett: 

▪ Søknad om og utstedelse av sjåførkort (fartsskriverkort)

▪ Søknad om nytt førerkort

– Vi har for eksempel rundt 30 000 utstedelser av sjåførkort i året. Fra nyttår blir det rundt halvparten av prisen hvis en betaler på nett sammenlignet med trafikkstasjon. Her vil altså sjåførene spare penger, samtidig som vi sparer tid på å behandle dette i skranken, sier Dreyer.

Kommer flere digitale tjenester

Statens vegvesen jobber med å utvikle flere digitale tjenester. Senere blir det for eksempel også mulig å betale teoriprøve og oppkjøring på nett. Det vil også komme en digital tjeneste for fornyelse av førerkort.