januar 09

Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen

Bildet er publisert med godkjenning av familien

Øst politidistrikt etterforsker antatt bortføring i Lørenskog.

Øst politidistrikt har i flere uker etterforsket en sak der en kvinne er savnet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog kommune. Saken etterforskes som grov frihetsberøvelse, jf. straffeloven § 255. Kvinnen er 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen opplyser politiet i en melding.

Politiet har frem til nå holdt en lav profil i etterforskningen, også internt. Årsaken er at det er fremsatt svært alvorlige trusler. – Når vi nå velger å gå ut med saken, skyldes det at vi, til tross for en bred og omfattende etterforskning, har behov for å komme videre i saken, opplyser politiinspektør Tommy Brøske, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning.

  • Det siste sikre livstegn er fra onsdag 31. oktober. Slik saken står nå har politiet rådet familien til å ikke innfri kravet, sa han på pressekonferansen, som ble avholdt på Skedsmo politistasjon i dag.

Ønsker tips

  • Vårt mål er å finne kvinnen i live og gjenforene henne med familien. Som i alle alvorlige kriminalsaker er tiden en viktig faktor, og vi er avhengige av tips som kan bringe oss videre – og bidra til at vi finner den savnede kvinnen.

Hagens bolig ligger i Sloraveien, like ved turområdet Langvannet på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet ber om at personer, som har vært i området onsdag 31.10.18 på morgenen eller tidlig formiddag, dagene i forveien eller som går tur i området regelmessig, om å melde seg for politiet. – 31. oktober var Halloween, og at mange husker kanskje dagen på grunn av dette, sier Brøske.

Politiet ønsker også tips og opplysninger fra personer som kan ha registrert aktivitet, ikke nødvendigvis mistenkelig, i området eller i nærheten.

Politiet er også svært interessert i å komme i kontakt med bilførere som har kjørt i området rundt Sloraveien om morgenen og formiddagen onsdag 31. oktober.

  • Om noen har lagret videoopptak, for eksempel fra dashbordkamera i kjøretøy, mobiltelefon, videoovervåking av bolig eller lignende, i nærområdet til Sloraveien den aktuelle dagen eller dagene før, er vi svært interessert i å få tilgang til dette, sier han.

Alle som har tips oppfordres til å kontakte politiet på http://www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

Dette har skjedd

Politiet har fra starten jobbet ut i fra flere ulike scenarier. Hovedhypotesen har hele tiden vært at kvinnen er bortført mot sin vilje. Det er foretatt omfattende kriminaltekniske undersøkelser på adressen, og det er funnet flere spor i huset.