januar 09

Skal bygge nytt kaianlegg på Halden havn

Halden kommune skal i løpet av vinteren og våren 2019 bygge nytt kaianlegg på Halden havn. Det opplyser Halden kommune på sine nettsider.

Erstatte

Halden kommune skal bygge 74 meter ny kai som skal erstatte et gammelt og dårlig kaianlegg. For å få til dette må det settes 164 peler 50-60 meter ned i grunnen. Det er totalt 7900 meter med peler. Deretter skal det støpes dekke på toppen. 

Det er Indre Mølen brygge – der det lagres tømmer – som skal bli ny. Det skal også monteres noen høye lysmaster som skal gi bedre belysning på kaia. Dette er en del av havnestrategien som er vedtatt av havnestyret.

Arbeidet med peling vil foregå mellom klokken 7 og 19 mandag til torsdag. Anleggsarbeidet starter for fullt i uke 4. 

Foto via Halden kommune