januar 16

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker bedrifter i Fredrikstad, Halden og Sarpsborg

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker bedrifter i Fredrikstad, Halden og Sarpsborg torsdag 17.januar.

Tema for besøket er blant annet regjeringen sin inkluderingsdugnad og internasjonal handel. Næringsministeren deltar også på Østfoldkonferansen.

Utenfor

  • Altfor mange står utenfor arbeidslivet i Norge. Dette er mennesker som kan og vil bidra. Om flere kommer inn i arbeidslivet, kan det bidra til økt samlet verdiskaping. I Østfold bidrar flere bedrifter til å inkludere folk med nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en» i arbeidslivet. Jeg skal besøke noen av disse bedriftene for å lære mer om hva de gjør for å lykkes med inkludering i arbeidslivet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Nexans

  • Frihandelsavtaler er viktigere enn noe gang. Avtalene åpner opp markeder og bedrer konkurranseforhold for norske virksomheter. Nexans i Halden er en spennende bedrift som har vunne store kontraktar med feks Filippinene og Indonesia, land vi nylig har forhandler fram frihandelsavtaler med. Dette er noe Nexans vil nyte godt av, sier næringsministeren.

Elbil

Næringsministeren deltar også på en markering av starten på prosjektet «Inspiria Charge Court – framtidas ladeløsning for elbiler i Østfold». Røe Isaksen skal legge ned en «grunnstein» for prosjektet på parkeringsplassen som skal bygges om fra vanlig parkering til Europas smarteste elbil ladellsning. Deretter vil statsråden besøke Inspiria og møte lærere og elever.

Program torsdag 17. januar

–  Besøk hos Quality Hotel (Fredrikstad)
–  Besøk hos Nexans Norway AS (Halden)
–  Besøk hos Inspiria science center (Sarpsborg)
–  Østfoldkonferansen
–  Besøk hos Thermocold Kfd AS (Sarpsborg)