januar 30

Ringnes tilbakekaller Carlsberg Pils 0,33 L med feil baketikett.

Ringnes tilbakekaller Carlsberg Pils 0,33 L med feil baketikett. Det opplyser selskapet i en melding.

Kontroll

Ringnes har i en intern kvalitetskontroll avdekket en produksjonsserie med Carlsberg pils 0,33 L hvor enkelte av flaskene i serien har fått feil baketikett.

Baketiketten tilhører Carlsberg Alcohol Free og gir derfor feilaktige opplysninger om produktets alkoholinnhold. Det aktuelle partiet har produksjonskode C9017, med «best før»-dato 14 OKT 19. Det er gått ut 12 960 flasker fra Ringnes’ fabrikk, men det er usikkert hvor mange av disse som er påsatt feil etikett.

  • Feil baketikett kan i ytterste konsekvens medføre at forbrukere som tror de drikker en alkoholfri øl får i seg alkohol. Vi tilbakekaller derfor hele partiet med umiddelbar virkning, sier kvalitetssjef Olaug Flakne i Ringnes.

Flaskene med feil baketikett har frontetikett merket med Carlsberg pilsner, grønn kork og inneholder Carlsberg Pils med alkoholinnhold på 4,5 % vol.  Flaskene selges i butikkene som single eller i en papp-sixpack designet for Carlsberg Pils 6x 0,33 L.  

Forbrukere som har spørsmål vedrørende de aktuelle produktene kan ta kontakt med Ringnes’ forbrukerkontakt på telefonnummer 22069500 eller e-post