februar 07

Setter farge på barne- og ungdomsklinikken

Eva Malmstrøm og Hanne Bringager har malt sammen i ti år. Foto via sykehuset Østfold

Setter farge på barne- og ungdomsklinikken

  • Vi ble overlykkelige over å få dette oppdraget, sier Hanne Bringager og Eva Malmstrøm. I dag startet malerduoen utsmykkingen av barne- og ungdomsklinikken på Kalnes opplyser sykehuset på sine nettsider.

Milde, fargeglade malerier fanger nå oppmerksomheten i inngangspartiet til barne- og ungdomsklinikken på Kalnes.

  • Dette blir kjempefint! Kunst er veldig viktig for helsa, og her klarer kunstnerne å vise tydelig at dette er en avdeling for både barn og ungdom, sier avdelingssjef Harald Hurum.

Vekker følelser

Nå er 20 av i alt 50-70 malerier hengt opp på de hvite veggene i fellesarealene i avdelingen.

  • Vi ønsker at bildene skal inspirere og vekke følelser. De skal tilføre avdelingen farger og gjenspeile livet. Utsmykningen skal kommunisere både med barn, ungdom og voksne, sier Hanne Bringager.

Hun kjenner sykehusmiljøet godt etter å ha jobbet som spesialsykepleier for barn på Ullevål sykehus gjennom mange år. Det var der Bringagers figurer vokste fram, for å uttrykke håp, trøst, felleskap, nærhet og glede.

  • Det er så viktig å skape en god stund for de som er på sykehuset. Maleriene våre gir rom for en tankereise, og til å bruke fantasien, sier hun.

Harald Hurum ved et av de nye maleriene. Foto via sykehuset Østfold

Skaper en helhet

Langs veggene i korridorene vil pasienter, pårørende og medarbeidere oppdage visuelle fortellinger. I behandlingsrommet vil utsmykningen plasseres i taket, og kunne invitere til en tankereise når pasientene ligger på undersøkelsesbenken.

  • Det er et ærefullt oppdrag vi har fått, og siden vi skal utsmykke hele avdelingen, får vi mulighet til å skape en unik helhet, sier Eva Malmstrøm.

Her kan du sjekke ut noen av bildene | sykehuset Østfold