februar 12

Snart starter vinterferieutfarten

Det ventes mange reisende de kommende dagene og det anbefales å beregne ekstra god tid. Her kommer noen gode tips fra Avinor til deg som skal ut og fly i vinterferien.

  • I vinterferien er det mange som skal ut og reise, derfor oppfordrer vi alle til å være ute i god tid og følge skiltingen på flyplassen. Det kan spare deg for tid og stress, sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

De største utfartsdagene er torsdag, fredag og søndag denne uken, samt fredag 22.februar og søndag 24.februar.

Forhåndsbestill spesialbagasje

Mange reisende har med seg skiutstyr og mer bagasje enn vanlig. Avinor anbefaler derfor at man gjør seg kjent med flyselskapets regler om bagasje i forkant av reisen.

  • Skiutstyr må sendes som spesialbagasje og det kan være lurt å gjøre seg kjent med hvilke regler som gjelder for det flyselskapet man flyr med, sier Andersen.

Dersom du benytter deg av lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer bagasjen på egenhånd, er det lurt å knyte sammen lange reimer og stropper på bagasjen slik at de ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger.

Spar tid i sikkerhetskontrollen

Hvis alle forbereder seg godt før man kommer til sikkerhetskontrollen kan dette bidra til å redusere ventetiden. Ha boardingkort klart, og ta ut alle elektroniske gjenstander som må kontrolleres. Det er ikke tillatt å ha med seg væske i beholdere som overstiger 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske.

Reiser du med barn?

Familier med barn under 12 år kan benytte seg av egne familiesluser. Slusene er markert med Felix og Fiona-figurene, og finnes i den nye og den gamle delen av avgangshallen. Hvis du har behov for å låne barnevogn finner du dem til gratis disposisjon etter sikkerhetskontrollen.

Har du behov for assistanse?

Assistansetjenesten hjelper deg med dine assistansebehov på flyplassen. Husk å bestille dette minimum 48 timer i forkant av flyreisen. Her kan du bestille assistanse.

Vi har åpnet et nytt hvileområde for deg som er ute i god tid eller ønsker å slappe av i rolige omgivelser. Hvileområde er til disposisjon for alle reisende og er plassert ved gate C2.

Har du spørsmål så kan de besvares av passasjerservice i ankomsthallen som holder åpent hele året. Våre flyplasshjelpere i gule gensere hjelper deg hvis du ikke finner frem eller lurer på noe.

Forventede trafikktall i vinterferien:

Torsdag 14. februar: 82.074

Fredag 15. februar: 87.364

Lørdag 16. februar: 52.186

Søndag 17. februar: 82.396

Mandag 18.februar: 72.678

Tirsdag 19. februar: 63.478

Onsdag 20. februar: 69.117

Torsdag 21. februar: 79.256

Fredag 22. februar: 83.165

Lørdag 23. februar: 53.034

Søndag 24. februar: 88.626