februar 14

1 av 4 på vinterferie

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål

1 av 4 på vinterferie

Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år. – Tid med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Astrid Bergmål, leder Virke Reiseliv i en melding.

Totalt er det 24 prosent av oss som skal ta vinterferie. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 33 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge. 

Ferie i utlandet er aller mest populært blant Oslo-folk og blant de over 60 år. De over 60 år skiller seg ut fra resten av befolkningen ved at hele 52 prosent velger å dra til utlandet på vinterferie.

–  Vi ser at mange bruker pakkereisearrangørene for å få sol og varme i vinterferien. Spania er utenlandsfavoritten, og det landet flest reiser til nå i vinterkulden, sier Bergmål.

Nesten halvparten av alle som skal til utlandet velger Spania, som øker fra 45 prosent i 2018 til 48 prosent i 2019. Ser vi på de som skal til privat hytte i Norge, er folk fra Østlandet og Sørlandet best representert. Åtte prosent planlegger å dra på hotell eller å leie hytte.

20 prosent av de som oppgir å ta vinterferie, sier de skal tilbringe den hjemme.

  • Mange velger å være turist i egen by og tar i bruk kultur- og opplevelsestilbudene som finnes, sier Bergmål.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interesser skårer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.