februar 14

Skambankt til Månefestivalen

Skambankt besøker til Månefestivalen 2019, søndag 28.juli. Det melder festivalledelsen i en melding.

Hardrockband

Skambankt er et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med lengre fartstid enn de fleste andre band som starter opp som unge tenåringer. Bandet har utallige konsertdatoer og 5 skiver bak ryggen. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive ‘Sirene’ i 2014. I 2013 stakk de av med Spotify-prisen for ‘årets innovatør’ under Spellemannprisen.

1994

Skambankt ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004.

Festivaler

Skambankt har opptrådt på mange av de største festivalene i Norden, og har blitt invitert hele tre ganger til Roskildefestivalen. Nå venter ny turné, ny festivalsommer og nye muligheter.

BANDMEDLEMMER

Terje Winterstø Røthing – Vokal, Gitar Hans Egil Løe Abelsnes – Gitar, Vokal Tollak Kalvatn Friestad – Bass Børge Sageng Henriksen – Trommer Jonny Engelsvoll – Tangenter

Foto / Månefestivalen / Paal Audestad / presse