mars 05

NRK lytter til kritikken – spiller Michael Jackson likevel

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen gjør om på beslutningen om å ta Michael Jacksons musikk ut av spillelister på radio. Foto: Ole Kaland, NRK

NRK lytter til kritikken – spiller Michael Jackson likevel

-Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland. Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Førstkommende søndag viser NRK den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland som omhandler Michale Jacksons påståtte overgrep mot to unge gutter.

-Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier Eriksen.

Eriksen understreker at dette aldri var ment som en boikott av Michael Jacksons musikk.

-Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott. Derfor er det viktig og riktig av oss å snu og gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.

James Safechuck sammen med Michael Jackson i 1990. FOTO: WADE ROBSON ARCHIVE/AMOS PICTURES

NRK skal vise Leaving Neverland

NRK har kjøpt rettighetene til å vise Michael Jackson-dokumentaren Leaving Neverland, som har TV-premiere på HBO i USA 3. mars. Leaving Neverland publiseres i NRK TV søndag 10. mars klokken 06.00, og vises på NRK 2 samme kveld klokken 22.50.