mars 05

Ski-VM ga rekordhøye seertall i NRK TV. Torsdag begynner VM i skiskyting

Langt over millionen så på NRK da Hans Christer Holund gå inn til gull på femmila. Foto: NRK

Ski-VM ga rekordhøye seertall i NRK TV

I løpet av verdensmesterskapets siste uke hadde 2.333.000 unike brukere vært innom NRK TV for å få med seg medaljeinnhøstingen i Seefeld. Det er seerrekord for NRKs strømmetjeneste opplyser kringkasteren i en melding.

Langrennssporten engasjerer og at NRKs dekning av vintersport trekker det norske publikum til NRK, enten det gjelder lineær TV, mobil, nett eller strømmetjenesten.

Seertallene for NRK TV økte mest og ga det rekordhøye tallet på 2.333.000 unike brukere innom NRK TV i løpet av mesterskapets siste uke.

Toppnoteringen kom fredag 1. mars med 382.000 unike live-brukere da det norske herrelaget tok sitt suverene gull med Klæbo som ankermann. Den forrige rekorden for live-brukere i NRK TV var fra 2017, også den ble satt under VM-stafetten for menn i 2017.

Ski-VM førte også til rekordhøy bruk av strømmetjenesten i tid.

NRK Sporten gleder seg over høye seertall

På seerstatistikktoppen for lineær TV på NRK ligger femmila for herrer, da 1.292.000 fikk med seg Hans Christer Holund gå seg inn til en gullmedalje på mesterskapets siste dag.

Deretter følger lagsprinten for herrer den første torsdagen i mesterskapet, med 1.233.000 seere og kvinnenes 30 kilometer den siste lørdagen med 998.000 seere.

Sportssjef i NRK, Egil Sundvor, er overveldet etter to uker med rekordhøy oppslutning i det norske publikum.

– Det har vært et fantastisk VM med en medaljefangst som kan få en til å rødme, og NRK har hatt fantastiske medarbeidere som har sørget for at det norske folk har fått tatt del i VM-festen. Folka våre har stått på døgnet rundt for at publikum skal få et best mulig innhold på TV, radio og mobil. Dette er utrolige tall når vi summerer opp, og de viser at publikum har satt pris på vårt arbeid med å formidle de beste historiene. Det gleder oss stort, sier Sundvor.

Totalt hadde hele ski-VM 581 000 seere og 77 prosent i markedsandel.

VM i skiskyting

Førstkommende torsdag er det duket for mer spenning i skiløypa, da begynner VM i skiskyting fra Østersund,

7.–17. mars

Dagsendingene ledes av Ole Kristian Stoltenberg og Liv Grete Skjelbreid, og det blir VM-kveld fra torget i Østersund.

Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde, samt Halvor Hanevold og Torgeir Bjørn.