mars 11

-Boubacar Konte (18) ses på som et av de største talentene i afrikansk fotball

Boubacar Konte (18) ses på som et av de største talentene i afrikansk fotball. I 2019 skal han sjarmere publikum på Sarpsborg stadion opplyser S08 på sine nettsider.

I flere måneder har det vært jobbet med å lande signaturen til det nå 18 år gamle kjempetalentet fra Mali.

Enorm interesse

  • Det har vært enorm rift om Konte. Bare i dag har en stor, tysk klubb vært på banen for å sikre seg signaturen hans, sier sportssjef Thomas Berntsen.
  • Klubber fra Frankrike, Tyskland, Russland og Spania har alle vært i direkte kontakt for å prøve å signere ham, men han ønsker å gå det samme løpet som Krépin Diatta gjorde i Sarpsborg.

Uttatt på U23-landslaget

Konte ses av enkelte på som et større talent enn Krépin gjorde på samme tid. I desember ble Konte kåret den beste spilleren i en U20-turnering i Togo, mens han nylig var en del av Malis U20-landslag som gikk til topps i afrikamesterskapet. Konte er nå tatt ut på U23-landslaget i en alder av 18 år.

  • Jeg visste ikke så veldig mye om Sarpsborg og Norge før nylig, men etter å ha blitt lagt fram et godt opplegg, er jeg trygg på at dette kommer til å bli veldig bra. Her kan jeg utvikle meg i fred og ro. Jeg gleder meg, sier 18-åringen.

Kant, tier, sentral og spiss

I Boubacar Konte får Sarpsborg 08 inn en rask, teknisk begavet fotballspiller.

  • Vi tror og håper Konte er på samme nivå som Krépin Diatta. Han er en anvendelig spiller som kan bekle de seks øverste posisjonene i banen. Han er rask, teknisk og har et godt blikk for spillet, sier Berntsen.

Fire år

Boubacar Konte har i dag gjennomført den medisinske testen og signert en fireårsavtale med Sarpsborg 08.

aktuell link. | foto via S08