mars 11

Stadig flere reiser med buss i Nedre Glomma. -12000 flere..

Bussene i Sarpsborg og Fredrikstad hadde i underkant av 700.000 passasjerer i januar og februar (eksl. skoleelever). Dette er 12.000 flere passasjerer sammenlignet med samme periode i 2018, og gir en passasjervekst på 1.8% i perioden opplyser Østfold kollektiv i en melding. Tilsvarende tall for Østfold er ca 1%.

Vekst

Veksten i Sarpsborg og Fredrikstad var størst i februar med 2.7% mot 1.5% i hele Østfold.

Direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk er fornøyd med tallene, og mener passasjerutviklingen bekrefter at det ble gjort mye riktig i ruteomleggingen sommeren 2018.

«Mange har hatt meninger om det nye busstilbudet, og vi syns det er flott med så stort engasjement fra kundene våre. Passasjerutviklingen hittil i år bekrefter langt på vei at mange av de nye tilbudene treffer bra for mange som skal på jobb, skole eller ulike fritidsaktiviteter. Vi ser samtidig flere forbedringsmuligheter i tilbudene våre, og vi jobbe med tiltak fremover for å redusere forsinkelsene på noen av linjene i Fredrikstad. Vi håper å kunne endre disse tilbudene fra skolestart denne høsten, og regner med at dette også vil bidra til en ytterligere passasjervekst i Nedre Glomma.»

Aktuell link