mars 14

-Torsdag 11.april kommer en av tidenes største norske serier på Viaplay og TV3

Sven Nordin som William Wisting Foto: Dag Nordsveen/VIAPLAY

Ny serie

Torsdag 11.april kommer en av tidenes største norske serier på Viaplay og TV3: «Wisting». Dramaserien baserer seg på to av bestselgerne til Jørn Lier Horst, og Sven Nordin spiller hovedrollen opplyser TV-selskapet i en melding.

Sesong 1

Sesong 1 av «Wisting» skildrer Horsts to bøker «Hulemannen» og «Jakthundene». Sven Nordin spiller hovedrollen i serien, som består av ti episoder.

I tillegg til Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss (Matrix-trilogien) spiller Nordin mot kjente norske navn som Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Lars Berge og IMDB-yndlingen Thea Sofie Loch Næss.

-Stor ære

– Det å få lov til å spille selveste William Wisting, kjent fra haugevis av gode krimbøker signert Jørn Lier Horst, er en stor ære. Jeg er veldig stolt og spent på hva det norske folk vil synes når vi er på skjermen 11.april, sier Sven Nordin.

– William Wisting er mannen i gata som kanskje skulle vært en enda bedre far, eller brukt enda mer tid på jobb. Han er far til stadig mer voksne og uavhengige barn, og opplever den største drapssaken i lille Larviks historie, avslører Nordin.

Hovedpersonen selv sier at serien er «forfriskende norsk» i sin edruelighet og framtoning.

– Larvik spiller en stor rolle gjennom sesongens ti episoder, og det er noe forfriskende norsk med det lokale politihuset, karakterene og seriens framtoning. Vi skildrer jo mennesker med egne liv forbi det politifaglige, og med en helt egen tilknytning til Larvik som hjemsted, sier Nordin.

Premiere

«Wisting» har premiere på Viaplay og TV3 torsdag 11.april.