mars 15

Vær turist i egen by lørdag 27. april! Reis og opplev Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler – helt gratis

Arrangementet er et samarbeid mellom isarpsborg, Visit Fredrikstad og Hvaler, kommunene i Nedre Glomma, Østfold fylkeskommune, Østfold Kollektivtrafikk, VY (NSB) og Østfoldmuseene. De ønsker deg velkommen til å bli bedre kjent med byen din – uten billett skriver arrangørene i en pressemelding.

 

Det eneste du trenger for å dra på tur er gjøre deg kjent med programmet og finne en buss, toget, sykkelen, en av fergene – eller beina fatt. Tilbudet er tilgjengelig hele dagen. Denne dagen får du også fri entré eller rabatter og spesialtilbud på et utvalg av guidete turer, restauranter og opplevelser.

 

Fra venster; Tove Bergseng (VFH), Hedda Takle (VFH), Kjetil Gaulen (ØKT), Bente Kjenstad Jæger (isarpsborg), Maya Nielsen (VFH), Anna Boel Andersen (isarpsborg), Sara Jacobsen (isarpsborg)

Tilbudene er mange – både for barn og voksne

• Østfold Kollektivtrafikk byr på gratis transport på de lokale bussene i Nedre Glomma og på Hvalerfergen

• Gratis tog mellom Sarpsborg og Fredrikstad

• Gratis ferge mellom Fredrikstad og Sarpsborg – MS Skjærhalden kjører seks turer langs Glomma

• Fri entre på Fredrikstad museum i Gamlebyen og Borgarsyssel museum i Sarpsborg

• Gratis eller rabatterte omvisninger i Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler.

• Rabatterte inngangsbilletter

• Rabatter og spesialtilbud på serveringssteder

• Underholdning

 

Bedre kjent

  • «Turist i egen by gir oss alle en fantastisk mulighet til å bli enda bedre kjent med byen vår. Ta med venner og familie på en spennende lørdagstur! Dette er en gylden anledning til å besøke en plass du aldri har vært før» sier Bente Kjenstad Jæger fra iSarpsborg og Maya Nielsen fra Visit Fredrikstad og Hvaler.

 

Turist i egen by er en enestående anledning til å besøke attraksjoner du kjører eller spaserer forbi hver dag, men ikke har tatt deg tid til å stikke innom. Har du besøkt Nasjonalparksenteret på Skjærhalden, Roald Amundsens fødested, helleristningene langs Oldtidsruta eller Hafslund hovedgård? Lag deg en plan for dagen slik at du rekker alt du vil oppleve.

-Trenger ikke

Du trenger ikke billett til buss, tog og museer, men dersom du vil ta MS Skjærhalden mellom Sarpsborg og Fredrikstad så må du registrere deg på nettsidene til iSarpsborg og Visit Fredrikstad og Hvaler slik at du sikrer deg plass.

 

Turist i egen by er et velkjent konsept som arrangeres i mange norske byer. Følg med på sidene til iSarpsborg og Visit Fredrikstad og Hvaler for mer informasjon over hva som skjer. Programmet vil bli løpende oppdatert, og det fylles på med aktiviteter helt frem til arrangementet går av stabelen.

 

Illustrasjon; Pitch