mars 19

Rekordstort kull starter lufttrafikkutdanning i disse dager

Vellykket rekrutteringskampanje i sosiale medier resulterte i mange nye elever, hvorav 35% er jenter opplyser Avinor i en melding.

Arbeidsplass

En AFIS-fullmektig har sin arbeidsplass i tårnet eller i et tårnsenter, og gir trafikkinformasjon til fly og helikopter på flyplassen og har oversikt over bakketrafikken.

Avinor er selv ansvarlig for å utdanne AFIS-korpset. Utdanningen består av et grunnkurs i lufttrafikktjeneste og et simulatortreningskurs med en etterfølgende praksisperiode ved en lufthavn, totalt cirka 10 måneder. Avinor har de siste årene hatt utfordringer med å tiltrekke seg nok søkere. Dette ser nå ut til å ha snudd.

  • De siste månedene har vi hatt en omfattende rekrutteringskampanje i sosiale medier, og dette har gitt resultater. Vi fikk inn mange søknader, og etter en utvelgelsesprosess har vi endt opp med å sende 14 stykker til utdanningen i Malmø. 5 av disse er jenter, noe som er ekstra gledelig, sier Henning Klouman, AFIS-sjef i Avinor.