mars 20

Ny fotball-serie fra TV 2: «Våre neste menn»

Bilde fra TV 2-serien «Våre neste menn».

Ny fotball-serie fra TV 2: «Våre neste menn»

I dag lanseres serien «Våre neste menn» som gir et unikt innblikk i fem gutters drøm om å få spille for G-15 landslaget. Seeren blir med på innsiden gjennom tøffe uttak, sviende nederlag og store prestasjoner da 15-åringene er gamle nok til å spille med flagget på brystet.

Vi blir kjent med Håvard Hetle fra Breim, Odin Thiago Holm fra Heimdal, Tengel Lia Fredriksen fra Ålesund, Miran Kuci fra Tveita og Martin Fjeld fra Nøtterøy opplyser TV-selskapet i en melding.

Store drømmer

  • «Våre neste menn» viser unge gutter med store drømmer som legger en enorm innsats for å nå målene sine. NFF har gitt oss unik tilgang på innsiden av Norges yngste landslag.  Resultatet er at vi blir kjent med fem ambisiøse fotballspillere og får høre historien deres. Mange mener mye om talentarbeidet i norsk fotball. Denne serien lar gutta selv fortelle. I en periode der TV 2 sender to store landskamper i EM-kvalifiseringen mot Spania og Sverige med våre beste menn passer det bra med premiere en serie som viser de første stegene på veien mot den største scenen. Dette er ekte og engasjerende, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Serien følger gutta gjennom landslagsåret og starter på talentleir i Sarpsborg. Her kjemper 60 spillere fra 2003-kullet om 20 plasser i første landslagstropp. Senere er laget i Østerrike, Italia, Porsgrunn og Sverige. Spillerne får målt krefter med de beste i Europa, og ser hva som skal til for å bli en av de få som kommer seg gjennom nåløyet videre.

  • Disse 15-åringene gir alt for å oppfylle drømmen sin. Akkurat det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i og gi «Våre neste menn» en bred appell blant både voksne og unge i og utenfor fotballen, forteller Vegard Jansen Hagen.

Konkurransen om plassene er knallhard. Statistisk sett blir en til to av 15.000 spillere A-landslagsspiller. «Våre neste menn» viser ambisiøse unge gutter som følger en skjør drøm hvor skader, motstandere og en demotiverende statistikk jobber mot dem.  

Tidligere landslagskaptein og TV 2-ekspert Brede Hangeland har allerede snik-tittet på serien, og oppfordrer alle til å se den.

  • Serien våre neste menn følger unge landslagsgutter i deres jakt på forståelsen for hva som kreves for å bli våre beste menn. Anbefales! sier Brede Hangeland.

Spillerne:

Håvard Hetle er fra bygda Breim på vestlandet. Han er en fysisk stor, uredd keeper som drømmer om å få spille for Sogndal. Håvard er nest eldst av seks søsken.

Tengel Lia Fredriksen kommer fra en fotballfamilie. Hele familien er involvert i fotball og Tengel er sønn av klubblegende og tidligere Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Odin Thiago Holm er multitalentet som gjør spektakulære stunts på trampoline, på stupebrettet og med ball.

Martin Fjeld mener den som trener mest blir best. Med den oppskriften jobber han knallhardt for å oppnå drømmen om å leve av å spille fotball.

Samme dag som Miran Kuci ble født gikk faren Arben for å kjøpe ball og fotballsko til sønnen. Miran er ledertypen som holder den siste peptalken før gutta går ut på banen.

Vises

«Våre neste menn» er tilgjengelig fra i dag på TV2.no og TV 2 Sumo