mars 24

Klare for ny sesong av «Hagen min»

HAGEN MIN: Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo tar publikum med på besøk til en rekke hager over det ganske land. Årets sesong er fullstappet av gode idéer, sier hun. Og hun har lært å kløyve stein. Foto via NRK

Tredje sesong

NRKs hageteam besøker hager fra tidlig vår til bugnende sensommer og høst. Årets sesong er fullstappet av ideer for både nybegynnere og garvede hageentusiaster opplyser NRK i en melding.

I serien «Hagen min» følger programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og fotograf Camilla Næss åtte spennende hager der kreative folk setter sine hageideer ut i livet.

Sesongpremiere

NRK TV og NRK1, tirsdag 16.april

Kunnskap og bilder

– Vi prøver å dytte mest mulig kunnskap, deilige bilder og fin musikk inn i programmene våre, sånn at det blir en god opplevelse å se på. Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger at vi fortsetter i samme stil. Og vi har virkelig fullstappet årets program med gode hageideer, sier programleder Heidi Sivertzen-Oksmo.

SEDVANLIG POSITUR: Kokk Dag Tjersland kutter grønnsaker utendørs.

Lærer å kløyver stein

I år har hun lært spesielt mye nytt, blant annet det å kløyve stein.

– Vi møtte en hageeier som skulle bygge steintrapp. For å få dette til måtte han dele opp en diger stein fra hagen. Dermed lærte jeg å dele digre steiner ved hjelp av kile og blekk, sier hun.

NRKs hageteam er også med på å lage nye bed, vannspeil og å bygge pergola og drivhus.

– Fine løsninger til kjøkkenhage lærer vi også å lage, sier Heidi Sivertzen-Oksmo.

GODE RÅD: Gartner Steinar Johansen bidrar med gode råd i «Hagen min».

Flere bidrar

Som i de forrige sesongene bidrar snekker Stine Bjørnstad, gartner Steinar Johansen og kokk Dag Tjersland med sine gode råd.

NYTT DRIVHUS: 16.april besøker vi Britt Greibesland Riska og Karl Riska i Hommersåk.

Episode 1 – Første sommer med drivhus

Første hagereise går til vakre Hommersåk i Rogaland. Her møter vi Britt og Karl som nettopp har fått nytt drivhus. Britt har sådd for aller første gang, og vi blir med når hun lager bed og et vannspeil. Karl kløyver stein og lager en steintrapp i hagen.

GAMLE VINDUER: Blir etter hvert et drivhus. Her Erik og Sigrid Sedin i Ullensaker. Episoden blir sendt den 23.april.

Episode 2 – Store prosjekter ingen hindring

I denne store gårdshagen på Kjos i Ullensaker bidrar hele familien. Hvert år gyver de løs på nye prosjekter i en hage som stadig blir vakrere og mer innholdsrik. Hagen har et nydelig pelargonia-hus, flere hagestuer og vannanlegg. Vi blir med når et drivhus av gamle vinduer skal opp og en ny kjøkkenhage ferdigstilles.

Alle foto via NRK