mars 31

Vil kartlegge stillehavsøsters i Østfold

Fylkestinget har vedtatt å gjennomføre en kartlegging av hvor det er forekomster av stillehavsøsters i Østfold. Kartleggingen inkluderer en prioritering av hvilke typer områder som bør gis høyest prioritet for fjerning eller reduksjon av bestander av stillehavsøsters opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

– Dette er en viktig kartlegging. Vi trenger å vite mer om dette, sa saksordfører Tor Prøitz fra Høyre om saken. 

– Det regionale samarbeidet videreføres i fylkene Viken og Vestfold-Telemark både for effektiv bekjempelse og finne kommersiell anvendelse for stillehavsøsters, heter det videre i vedtaket som var enstemmig. 

Foto / illustr via Mattilsynet / arkiv /

Her kan du lese mer om stillehavsøsters på Wikipedia:

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Stillehavsøsters