april 08

Østfold arrangerer skole-NM i yrkesfag – rekordmange er påmeldt

For første gang skal det arrangeres Norgesmesterskap i yrkesfag i Østfold. På tre forskjellige skoler i fylket vil det konkurreres i en rekke yrkesfag 11.april opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

– Dette gleder vi oss veldig til. Det å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning er utrolig viktig. Skole-NM vil være et viktig bidrag i dette arbeidet, sier rådgiver Katrine Gustavsen i opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune.

Tirsdag 11.april arrangeres det skole- NM i yrkesfag på tre forskjellige skoler i Østfold.

Konkurransene er i gang fra rundt klokken 8– 15. Avslutnings- og premieseremoni finner sted på Quality Hotel Sarpsborg klokken 17.

Skole-NM 2019 i yrkesfag arrangeres på 12 videregående skoler i 9 fylker. Arrangementene går over to dager, hvorav en dag til selve konkurransen.

Skolene som skal arrangere NM i Østfold er Kalnes videregående skole, Borg videregående skole og Glemmen videregående skole.

Det skal blant annet konkurreres i mediegrafiker-faget, automatisering, anleggsgartnerfaget og frisørfaget på disse tre skolene.  

Totalt skal det konkurreres i 14 fag i Østfold, og det blir rekordstor deltakelse i årets skole-NM 2019.

– Over 360 deltakere fra hele landet er påmeldt til konkurransene. Til Østfold kommer rundt 190 av disse, forteller Gustavsen.

 

Aktuell link | Østfold fylkeskommune