april 10

-Vi gleder oss til å ønske den legendariske låtskriveren, artisten og produsenten Wyclef Jean velkommen til Månefestivalen

Musikken Wyclef Jean har skrevet, produsert og opptrådt med, både som soloartist og the Fugees-grunnlegger, har vært med på å forme popkulturen gjennom flere tiår skriver festivalledelsen i en melding.

Da the Fugees slapp det legendariske albumet The Score fikk det den notorisk pirkete musikkritikeren Robert Christgau til å skrive følgende omtale: «so beautiful and funny, its courage could make you weep”. Albumet, som er produsert i Wyclefs onkels kjeller i New Jersey, fikk umiddelbart topplassering på Billboard med låter som blant annet Killing me Softly, Ready or Not, og Fu-gee-la.

Tøyhusplassen

«Tøyhusplassen vil garantert bli tatt med på en fest av en tidsreise gjennom låter som mange har et forhold til, men samtidig garantert bli kjent med nytt materiale. Sier Aanonsen.»

Helt siden den spede starten har Wyclef hentet inspirasjon fra en eklektisk musikkpallett og i hans soloarbeider finner man tydelige referanser til pop, country, disco og elektronika. Latinske rytmer har også formet hans uttrykk – noe som igjen har resultert i noen av de aller største hitene fra 2000-tallet. Som han selv sier: “If I didn’t keep moving after The Score, y’all wouldn’t have had the biggest pop song of all time” og referer til Shakiras superhit Hips don’t lie. Låta klatret til førsteplass i hele 20 land og gikk som en farsott gjennom hele 2006.

Wyclef er blitt tildelt flere utmerkelser i løpet av sin karriere – blant annet hele tre Grammypriser. Han har samarbeidet med legender som Michael Jackson, Queen, Mick Jagger, Paul Simon, Earth Wind & Fire, Kenny Roger og Tom Jones. I senere tid kan navn som Avicii og Young Thug legges til listen.

Kort sagt har Wyclefs musikk herjet hitlistene. Vi er mange som har et forhold til musikken hans; enten det er fra juleballet i 99, eller opptredenen hans på Nobelkonserten i 2009 – da han fikk kongefamilien til å rugge litt keitete, men likevel kult nok for en kongefamilie.

-Gleder oss

«Vi gleder oss til å få besøk av en artist som har satt et solid spor i pop gjennom lang tid når Wyclef entrer scenen for å avslutte lørdagskvelden på Månefestivalen» sier Jørgen Schrøder Aanonsen i Månefestivalen   

Foto / press / Månefestivalen