april 11

Sport: NRKs bud nådde ikke opp. NENT-Group har kjøpt..

Egil Sundvor, redaktør for NRK Sport. Foto: Anne Liv Ekroll.

Sport: NRKs bud nådde ikke opp

NENT-Group har kjøpt de nordiske rettighetene til deler av FIS-verdenscup og VM nordisk og alpint for hele Skandinavia. Avtalen gjelder fra sesongen 2021/22 og fem år fremover. Rettighetene, som nå er solgt til NENT, utgjør omlag 40 prosent av NRKs vintersportpakke.

– Vi selvfølgelig skuffet. Disse rettighetene er viktige for oss, og vi strakk oss svært langt økonomisk for å sikre oss disse, sier redaktør for NRK Sport, Egil Sundvor i en melding.

Han forteller at NRKs bud dessverre ikke nådde opp, og at sluttsummen ble så stor at det var umulig for NRK som en offentlig finansiert allmennkringkaster å nå opp i konkurransen denne gangen. Situasjonen er den samme for SVT og YLE, i henholdsvis Sverige og Finland.

Fremdeles vintersport

FIS-pakken som nå er solgt inneholder cirka 200 renn fordelt på VM og verdenscup, og står for om lag 40 prosent av det totale vintertilbudet NRK har i løpet av en vintersesong. Rettighetene gjelder ikke verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits. Avtalen gjelder heller ikke skiskyting og skøyter.

– Vi vil understreke at det fremdeles blir vintersport på NRK i årene fremover. I de neste to sesongene er porteføljen tilnærmet uendret. Vi har fortsatt store, samlende eventer i porteføljen, sier Sundvor.

Han lover også et offensivt NRK som framover vil jobbe for å finne nye rettighetsområder og for å fornye porteføljen til glede for publikum.

Vegard Klubbenes Drogseth, CEO i NENT Group Norge

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har kjøpt de nordiske medierettighetene til en stor del av de mest populære vinteridrettene fra Infront Sports & Media. Den historiske femårsavtalen inkluderer blant annet verdenscupene i alpint og langrenn, samt en rekke andre grener, og styrker dermed NENT Groups posisjon som leverandør av de beste sportsopplevelsene i Norden.

Fra 2021 kan brukere av NENT Groups strømmetjenester Viaplay og Viafree, Viasats betalings-TV-kanaler og NENT Groups gratis TV-kanaler se vintersport fra følgende konkurranser bekrefter selskapet i en melding:

  • Verdenscupen i alpint for menn og kvinner
  • Verdenscupen i langrenn for menn og kvinner
  • Verdenscupen i skihopp for menn og kvinner
  • Verdenscupen i kombinert for menn og kvinner
  • Verdenscupen i snowboard for menn og kvinner 
  • Verdenscupen i freestyle og freeski for menn og kvinner

Avtalen inkluderer også rettighetene til VM i ski (FIS World Ski Championships) i 2023 og 2025.