april 20

Nordmenn liker tradisjoner i påsken

Tradisjonsmat på menyen i påsken 

Nordmenn liker tradisjoner i påsken

Gammel tradisjon forteller oss faktisk at påskelam både er et offer og en matrett. I jødisk tradisjon spises påskelam til minne om lammet som ble ofret, noe som bidro til å frigjøre Israelsfolket i Egypt. Ifølge kristen tradisjon spiste Jesus lam til påskemåltidet til minne om denne hendelsen, og han er selv omtalt som offerlam. 

– Det er ingen tvil om at lam er en solid tradisjon for mange, og faktisk spises det om lag 1500 tonn lammestek i påsken sier Gunnar Thoen, markedsanalytiker i MatPrat i en melding.

Mange favoritter

– Vi ser en økning på over 600%, fra 12500 unike sidevisninger til 94000 på klassisk lammestek fra uken før påske sammenlignet med påskeuken sier Ann-Christin Bru, rådgiver for markedsføring i MatPrat. 

– Nordmenn er også opptatt av tilbehør som fløtegratinerte poteter, hasselbackpoteter, rødvinssaus og saus til lam- men vi ser også en stor økning på ribbe, surret svinestek, waldorfsalat, helstek kalkunfilet og helstekt indrefilet av storfe. Mye tyder på at det er i ferier nordmenn legger godviljen til på kjøkkenet og ute i naturen, med pinnebrød eller vafler i sekken, avslutter Bru.