april 26

Leirstein melder seg ut av FrP

-Jeg har i dag etter 30 år som medlem, meldt meg ut av FrP. Det har vært en tøff og lang prosess å komme til denne beslutningen skriver Leirstein på sine facebooksider;

Over 30 år

I over 30 år har jeg vært en del av FrP. Det har i all hovedsak vært fantastiske år. Jeg har hatt tillit som FpU formann, varaordfører i hjembyen min, sittet i bystyret i 28 år, hatt en rekke styreverv, vært lokallagsleder i 13 år, Sentralstyremedlem i partiet i 10 år og nå stortingsrepresentant i 14 år med verv både som finanspolitisk talsmann, parlamentarisk nestleder og flere internasjonale verv. Alt dette har vært en ære, men også mye hard jobbing.

Vanskelig

Det siste året har vært vanskelig. Preget av stadige medieoppslag, som er knyttet til en periode i mitt liv mange år tilbake, som jeg gjerne skulle sett ugjort. Dette har jeg beklaget mer enn en gang. Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for. Uthengingen i media og negativt fokus også på andre saker utenfor min kontroll har vært en påkjenning jeg ikke tror media er klar over betydningen av for en familie. Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det og holdt fokus på å gjøre jobben min som folkevalgt representant.

Jeg melder meg derfor ut av FrP og håper at dette kan roe situasjonen for partiet, for meg og for min familie.

Politikk

Utmeldingen handler også om politikk. FrP har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg alt for mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener FrP trenger en tydeligere FrP-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid.

Jeg ønsker allikevel FrP alt godt og håper man finner sterkere tilbake til det ekte FrP.

Jeg vil takke familien for all støtte dere har gitt meg, takk også til alle som i mange valg har stemt på meg. Ikke minst takk for alle de ekte vennskapene jeg har opplevd å knytte i FrP og som jeg håper og tror blir med også i et liv utenfor FrP.

Etter stortingsperioden i 2021 ser jeg fram til å kunne bruke kreftene mine og erfaringene mine på en jobb i det sivile.

Til media: Det jeg har å si om min utmelding står i dette innlegget. Jeg kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer. Forventer at dette blir respektert og at dere ikke kontakter meg om dette.

Takk for meg!

Innlegget er i helhet hentet fra Ulf Leirstens facebookside.