april 26

Oppfriskning av fødestuene på sykehuset Østfold

Flere av fødestuene er også malt slik som her, med en vegg i en dus blåtone. Jordmødrene Stine Anette Sæther og Sandra Åkenes-Carlsen. Foto via sykehuset Østfold

Oppfriskning av fødestuene

Alle fødestuene på Kalnes har fått en oppfriskning med farger og mer pynt beskriver sykehuset Østfold på sine nettsider.

  • Omgivelsene har mye å si for de som skal føde, og det er veldig hyggelig å få det mer hjemmekoselig, mener jordmødrene Sandra Åkenes-Carlsen og Stine Anette Sæther. Den ene fødestuen har dobbeltseng, og har i tillegg både fått koselig pynt, planter og en vegg malt i lavendeltoner.

Friske opp

  • Det ble satt fokus på det da vi flyttet inn på Kalnes. Vi har sakte men sikkert fått frisket opp her, sier Sandra Åkenes-Carlsen. Nå har åtte fødestuer fått farge. Fra å ha helt hvite vegger, er det nylig malt en kontrastvegg i alle fødestuene. Fargene er valgt med omhu, i dus blå, lavendel og grønn.

– Skaper god energi

  • Vi fokuserer på friske, sterke mennesker, og vi trenger å få noe positivt. Noe å sette øynene på. Vi tenker vi vet hva som kan fremme en god fødselsopplevelse, og der har omgivelsene mye å si, sier Sæther. I fjor mottok sykehuset 18 øyeblikksbilder i gave fra fødselsfotograf Eva Rose, som i dag er hengt opp på føde- og barsel. Noen er også plassert i fødestuene.

Velkommen står det skrevet på tavlen på veggen, og i fødestuene tilbys dempet belysning, muligheter til å høre på musikk, dusj og badekar. I tillegg er det både bilder, saccosekk, sittegrupper og grønnplanter på rommene.

Her kan du lese mer | sykehuset Østfold