mai 08

André Bergdølmo er Sarpsborg 08s nye juniortrener

Sammen med Dan-Atle Grønn og Vegard Haslerud skal André Bergdølmo lede Sarpsborg 08s juniorlag ut 2019-sesongen – i første omgang. Det skriver klubben på sine nettsider.

– Det blir veldig spennende. Nå skal vi skal bruke noen dager på å samkjøre den nye gjengen. Vi skal beholde våre verdier og stå for vår modell. Samtidig blir det fint med nye nyanser og innspill, sier utviklingssjef Erland Johnsen og sikter til at Bergdølmo er kjent for en litt annen type fotballfilosofi enn den Sarpsborg 08 kanskje er mest kjent for.

– André er ekstremt flink til å jobbe med den individuelle spilleren og få det maksimale ut av den enkelte. Han blir et godt supplement til de to trenerne vi allerede har og som kjenner Sarpsborg 08-modellen godt. Vår viktigste oppgave er å utvikle spillere. Å bruke mer tid på enkeltspiller både i trening og mellom treninger i teori og analyse, er viktig. Der er André kjempeflink. Han har den beste trenerutdanninga i Europa, utdyper Johnsen.

Skryter av 08s utviklingsavdeling

Bakgrunnen for ansettelsen er at Erik Holtan vender tilbake til Geir Bakkes trenerteam rundt a-laget. I Bergdølmo får Sarpsborg 08 en trener med bøttevis av erfaring. 

– Sist jeg var med rundt fotballen var i 2016. Jeg har savnet det noe fryktelig, så denne muligheten er jeg veldig glad for. Den gjengen man har bygd opp rundt utviklingsavdelingen i Sarpsborg er sterk i norsk målestokk. Vi er nødt til å utvikle unge spillere. En blanding av det og noen smarte investeringer er god butikk. Nå ser jeg fram mot å jobbe med Dan-Atle, Vegard og keepertrener Lars Brudalen, sier Bergdølmo.

Aktuell link | her kan du lese mer | foto via S08