mai 09

Første nye Beech B250 ambulansefly til Norge

Det første av 10 topp moderne Beech B250 ambulansefly ankom Gardermoen i dag. Foto: BSAA/John Trygve Tollefsen

Første nye Beech B250 ambulansefly til Norge

I dag landet det første av de 10 topp moderne Beech B250 ambulanseflyene som skal inn i den norske luftambulansetjenesten fra 1.juli, på Gardermoen.

Flyet er en oppgradert versjon av flyene som brukes i ambulanseflytjenesten i dag opplyser Babcock Scandinavian AirAmbulance i en melding.

Det er utstyrt med det siste av navigasjons- og flysikkerhetsutstyr, og kan lande på alle flyplasser i det norske kortbanenettet.

Innredning

Etter at flyet var ferdigstilt på fabrikken i USA, ble det fløyet over til Sveits, hvor det fikk medisinsk innredning. Fra Sveits gikk turen til Chester i England for klargjøring, og i formiddag gikk turen over Nordsjøen til Gardermoen.

I går kom også den nye ambulansejeten til Norge, og daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance er glad for at flyene nå begynner å bli klare i henhold til planen.

– Jeg er glad for å se at flyene nå kommer til Norge, og vil berømme alle som har stått på for å sikre at alle de små detaljene i dette store prosjektet har falt på plass, sier Marius Hansen.

De øvrige ni flyene skal etter planen ankomme Norge i løpet av de neste ukene.

Også administrerende direktør Øyvind Juell Luftambulansetjenesten HF er glad for det han ser.

– Det er gledelig at de første nye flyene til luftambulansetjenesten nå har kommet til Norge i henhold til vår bestilling. Det er også betryggende at Babcock er i rute og forventer å ha alle de nye flyene på plass når de overtar kontrakten og skal levere den flyoperative delen av tjenesten vår 1.juli, sier  Øyvind Juell.

Fakta om Beech B250 Kingair:
Besetning: minimum 2 piloter og 1 flysykepleier
Antall båreplasser: 2
Antall sitteplasser i kabin utenom båreplasser: 2
Maks flyhøyde: 35 000 fot (FL350)
Maks rekkevidde 2700 km
Hastighet: 560 km/t
Motorkraft: 2 x 850 hk
Maks vekt 5700 kg