mai 15

Tine Fotballskole sparkes i gang over hele landet

Foto via TINE Fotballskole 2019

TINE fotballskole sparkes i gang over hele landet

TINE og Norges Fotballforbund (NFF) har holdt TINE Fotballskole gående i hele 21 år. Også i år vil fotballskolen bli sommerens høydepunkt for mange av de 70 000 barna som deltar skriver Tine i en melding.

– Allerede før TINE Fotballskole 2019 sparkes i gang ser vi at vi går mot rekord i antall deltakere, forteller André Paulsen i NFF.

NFF og TINE regner med at mer enn 70 000 barn vil delta på årets TINE Fotballskole. Både NFF og TINE ønsker i 2019 å løfte frem kosthold og ernæring som viktige elementer for årets deltakere. Samtidig er vi begge opptatte av å øke andelen på både jentedeltakere og jentetrenere.

– Flere av klubbene arbeider godt med dette allerede og når målet om minst 40 % jenteandel, det gleder vi oss over, sier Paulsen.

Jenteandelen øker  

Helt siden starten har TINE Fotballskole at stort fokus på jenteandelen. Dette har økt i takt med andelen kvinnelige trenere. Mange arrangører melder om minst 40 prosent jenteandel blant deltakere og trenere, og en viktig suksessfaktor er et likeverdig tilbud for jentene og guttene i klubben.

– En god TINE Fotballskole bør ha minimum 40 prosent jenter som trenere. Vi ønsker flere jenter som trenere fordi vi vet at dette er viktig for å få flere jenter med på organisert fotball, sier Paulsen.

TINE Fotballskole er et viktig bidrag til breddeidretten og for TINE er det viktig å bidra til at fotballskolen fortsetter å være et lavterskeltilbud med høy kvalitet.

– Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskoler, i samarbeid med de lokale klubbene, er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet. Det skal det fortsette å være i årene fremover, med enda flere jenter i trenerrollen og på banen, avslutter Syversen.

Fakta om TINE Fotballskole: 

  • TINE Fotballskole er NFFs offisielle fotballskole og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og TINE. 
  • I sommer arrangeres TINE Fotballskole for 22. året på rad. Totalt har nesten 1,2 millioner barn deltatt på en TINE Fotballskole siden første året i 1997. 
  • God fotballaktivitet, trygg og god sosial ramme, samt sunt og variert kosthold er sentrale stikkord for TINE Fotballskole.
  • Jenteandelen i TINE Fotballskole nærmer seg 40 prosent.
  • Til sammen deltar rundt 70 000 barn på TINE Fotballskole i året. Fordelt på 460 arrangementer, som varer fra tre til fem dager.
  • Det er klubber som er arrangører.
  • Samtlige klubber som er tilsluttet NFF, kan søke om å arrangere TINE Fotballskole. NFF leverer innholdet ogkvalitetssikreralle fotballskolene.