mai 21

Skal vise hvordan helleristningskjøtsel foregår

Denne uken skal arkeologene Silje Haugsten Ellefsen og Arild Lunde Teigen ta over instagramkontoen til Østfold fylkeskommune. De skal vise hvordan helleristningskjøtsel foregår opplyser fylkeskommunen på sine nettsider. Foto via Østfold fylkeskommune.

Arkeologer

De er begge arkeologer. Til vanlig jobber Ellefsen med Middelalderprosjektet, mens Teigen tar i mot funn og drar på kontrollregisteringer og innmålinger når noen melder inn arkeologiske funn. Denne uken vil de vise hvordan de jobber med helleristningskjøtsel på Østfold fylkeskommunes instagram

  • Det blir moro å få vise fram hvordan vi jobber med helleristningene, hvor fine stedene blir, hvilken effekt skjøtselen faktisk har, sier Ellefsen.

Helleristningsskjøtsel?

Helleristningskjøtsel går ut på å vaske fjellene hvor de 3000 år gamle helleristninger er. Østfold er det fylket i Norge med mest helleristninger fra bronsealderen, så det er mange kulturminner som skal ta vares på.

  • Jeg håper folk blir overrasket. Om det så er over hvordan arkeologene i fylket jobber, over hvilke fantastiske kulturminner vi har i fylket vårt eller noe helt annet. Hvis vi klarer å by på noe nytt, så blir jeg glad, uttaler Ellefsen

Følg med på eventyret via Østfold fylkeskommune sin instagramkonto

Aktuell link | kilde | Østfold fylkeskommune