mai 26

Flere togavganger til Gøteborg

Desember 2019 blir det flere togavganger mellom Oslo og Gøteborg. – Togferie er populært og vi jobber hele tiden for å gi et enda bedre tilbud, sier Arne Fosen, konserndirektør for tog i Vy i en melding.

  • Vi har over tid sett på hva som er mulig for å gi passasjerene våre et enda bedre tilbud, og er glade for at vi fra desember i år kan kjøre flere avganger mellom Oslo og Gøteborg, forteller han.

Og med flere avganger legger Vy også til rette for flere forbedringer.

  • Vi utvider avganger som kjører til Halden i dag, noe som betyr at det blir fire avganger på hverdager og tre avganger i helgene som kjører til og fra Gøteborg. Togene vil kjøre hver fjerde time på ukedagene, og i tillegg blir reisetiden noe kortere, forteller Fosen. 

Bedre korrespondanse mot Europa

  • Med nye rutetider får vi også et tilbud som er bedre tilpasset videre transport fra Gøteborg mot Helsingborg, Malmø og København, og derfra videre ut i Europa. Dette er det mange som ønsker seg, og vi gleder oss til å gi vårt bidrag for å møte dette behovet, sier Fosen.

Han understreker også at togtilbudet ikke vil konkurrere med Vy Bus4You, som har et godt busstilbud mellom disse to byene.

  • Dette gir et enda bedre tilbud mellom Oslo og Gøteborg, og vi vet at det er reisende som foretrekker tog fremfor buss eller motsatt. Vi er trygge på at vi totalt sett gir et godt tilbud fra Oslo mot Sverige, og derfra videre til andre land i Europa, sier han.

Slik blir togtilbudet Oslo – Gøteborg fra desember

Antall avganger øker fra tre til fire på hverdager og fra to til tre i helgene.

Vy kjører hver fjerde time fra begge byer på ukedager. Togene kjører rundt kl. 06, kl. 10, kl. 14 og kl. 18.

Lørdag er det tre avganger rundt kl. 08, kl. 14 og kl. 18.

Søndag er det tre avganger rundt kl. 10, kl. 14 og kl. 18.

Alle avgangene vil bruker rundt 3 timer og 40 minutter.