mai 29

Slik blir fotball-VM for kvinner 2019 på NRK og TV2

NRK og TV 2s kommentatorer og eksperter gleder seg stort til å gi seerne full dekning av årets fotball-VM. Fra venstre: Thomas Lerdahl, Malin Jørnholt, Christian Nilssen, Andreas Hagen, Melissa Wiik, Morten M. Skjønsberg, Lene Mykjåland, Harald Bredeli, Julie Strømsvåg, Andreas Stabrun Smith og Olav Traaen. FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Både NRK og TV 2 topper sine lag for å følge det norske landslaget på veien gjennom sommerens store høydepunkt for fotballinteresserte. VM i fotball for kvinner sparkes i gang i Frankrike 7.juni og avsluttes med finalekamp fire uker senere opplyser NRK i en melding.

Gjennom fire uker kan publikum følge sine favorittlag, inkludert Norges landslag, i kvinnenes fotballmesterskap, helt fram til finalekampen søndag 7.juli.

Årets fotball-VM blir det femte gang på rad der NRK og TV 2 deler på senderettighetene til et stort internasjonalt fotballmesterskap.

Til sammen 52 kamper deles likt mellom de to kanalene i årets mesterskap.

– Vi har etter hvert et velsmurt samarbeid med gode kolleger i NRK der vi utfyller og løfter hverandre på de store anledningene, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Begge kanaler er stolte av sammen å kunne tilby seerne den beste dekningen av årets høydepunkt for fotballinteresserte.

– Vi er glade for at det gode samarbeidet fortsetter og at vi sammen gjør det enkelt for publikum å holde oversikt over hvilke kamper som sendes hvor, sier NRKs sportsredaktør, Egil Sundvor.

NRK med ny ekspert på laget

– Det er veldig gledelig å se at kvinnefotballen nå virkelig skyter fart, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har store norske profiler og et svært spennende landslag. Forventningene er høye til sommerens store fotball-begivenhet, sier Sundvor.

NRK nyeste tilskudd i staben er tidligere toppseriespiller Melissa Wiik, nå trener for Sandefjord Fotball Kvinner i 2. divisjon. Hun blir nå fast ekspertkommentator i studiosendingene fra Marienlyst.

– Vi er enormt fornøyde med å få en så kunnskapsrik kommentator som Melissa Wiik om bord. Med sine 63 kamper for landslaget og som tidligere toppscorer for Asker, har hun bred erfaring fra norsk toppfotball. I tillegg har hun tydelige meninger og god formidlingsevne, sier NRks sportsredaktør.

NRK satser sterkt på å være til stede I Frankrike både på TV, nett og i sosiale medier både før, under og etter kampene, og sender dessuten alle kampene fra kvartfinaler og ut på radio, i tillegg til alle Norges kamper.

NRKs lag:

  • Programleder: Andreas Hagen.
  • Kommentatorer: Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith, Thomas Lerdahl og Olav Traaen.
  • Eksperter: Carl-Erik Torp, Morten M. Skjønsberg og Melissa Wiik.
  • Fast gjest i studio: Aleksander Schau.
  • Programleder i Frankrike: Malin Jørnholt.

Rutinert TV 2-stab

Også TV 2 vil ha sine beste og mest fotballkyndige folk på plass både i Frankrike og ikke minst i Bergen fra det store fotball-studioet seerne kjenner godt gjennom blant annet Premier League og Champions League.

TV2s lag:

  • Programledere: Julie Strømsvåg, Jon Børrestad og Jan-Henrik Børslid.
  • Kommentatorer: Harald Bredeli, Kasper Wikestad og Peder Mørtvedt.
  • Eksperter: Solveig Gulbrandsen, Lene Mykjåland og Erik Thorstvedt.

På Norges kamper stiller Ingvild Isaksen og Cathrine Dekkerhus som faste gjester hos TV 2.

– Internasjonal kvinnefotball er virkelig i vinden om dagen. Vi satser på at dette er et mesterskap som speiler nettopp det og vil inspirere og begeistre, sier TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen.