juni 05

Hold på (regn)hatten! 3 x OBS-varsel for Østfold..

Det er et spesielt skue å sjekke tre-dagers varselet for Østfold. Værprognosene gir OBS- varsel i flere farger. Det gjelder først og fremst perioden torsdag tidlig ettermiddag- og kveld, som ser ut til å være mest utsatt.

Symbolikken til meteorologene tar høyde for..

•svært kraftige regnbyger

•flomfare

•jordskredfare

Farevarsel

-Fra torsdag ettermiddag ventes det lokalt svært kraftige tordenbyger som gir styrtregn Østafjells. Vi har sendt ut farevarsel på oransje nivå. Det vil falle over 30 millimeter på tre timer der de kraftigste bygene treffer opplyser Meteorologisk institutt.

Lokale variasjoner

-Et område med kraftige tordenbyger bygger seg opp Østafjells torsdag ettermiddag. Det vil være store lokale variasjoner og nøyaktig hvor de kraftigste bygene kommer til å treffe, er svært vanskelig å si på forhånd. Det kan være lurt å følge med på nedbørradaren på Yr.no eller i Yr-app-en en oppfordrer meteorologene.

Skjermbilder via Yr / aktuell link | Yr