juni 18

Døper nye redningsskøyter for Redningsselskapet. Ny båttype..

Programleder og snowboard-profil Helene Olafsen døper nytt redningsfartøy for Redningsselskapet

Redningsselskapet og Norsk Tipping inviterer til folkefest når programleder og snowboard-profil, Helene Olafsen & adm. direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, døper to nye redningsfartøy på Aker Brygge Marina førstkommende fredag. Dette er de første av en helt ny type redningsfartøy i Redningsselskapet skriver selskapet i en melding.

Finansiert gjennom midler fra Norsk Tipping vil de to nye fartøyene være viktig i beredskapsflåten til Redningsselskapet og dermed for beredskapen langs kysten.

Dette er de første av en helt ny type redningsfartøy i Redningsselskapet – de er mindre, raskere og lettere enn tradisjonelle redningsskøyter, noe som vil bidra til å redusere responstiden vesentlig. 

Norsk Tipping er Redningsselskapets viktigste bidragsyter. Fra Norsk Tipping får Redningsselskapet hvert år midler gjennom spilleoverskuddet. I 2018 bidro spilleoverskuddet med 155 millioner, som utgjør 24 prosent av Redningsselskapets driftsinntekter.

Fakta nye redningsbåter

Bygges av: Swede Ship Marine AB

Lengde: 7,9m

Bredde: 2,7m

Dybde: 0,4 M

Framdrift: Rolls-Royce FF270 Vannjet

Motor: NanniT8V.370