juni 22

FOLKEFEST og Idyll på Isegran! Den andre festival-dagen ga publikum artister som Aurora, Raga Rockers, Postgirobygget ..

Litt for kaldt i vannet for et bad, og i overkant med vind for en båttur ga en ypperlig anledning for en festivalkveld på Isegran lørdag kveld.

.. og den tanken var det mange som tenkte. Idyllfestivalen arrangeres over to dager på Isegran rett utenfor Fredrikstad sentrum.

Stor interesse – MYE folk

.. og interessen for festivalen har vært stor. Vi kjenner ikke det nøyaktige publikumstallet, men besøket ser ut til å ha vært strålende.

2016

Festivalen ble arrangert første gang i 2016 og har alle de tre foregående årene vært utsolgt. (Wiki)

Artister

Artister som Postgirobygget, Erik og Kriss, Ruben, Aurora, Raga Rockers, Hkeem og Broiler fristet noen tusen tilhørere også den andre festivaldagen.

Postgirobygget

Postgirobygget er synonymt med sommerstemning, fest og allsang. Kjente låter som har overlevd mang en fest og sommerfestival i vårt langstrakte land

  • Tidenes allsang band klar for Isegran. -Vi garanterer en fantastisk atmosfære og allsang til Idyll, Solskinnsdag, Tidløs, Sløv uten dop og 23 tommer når disse gutta entrer scenen skrev arrangøren før konserten.

Raga Rockers

Så var det tid for festivalens tyngste innslag – legendariske Raga Rockers. Raga Rockers som ble startet tilbake i 1982, og omtales som et av de fire store i norsk rock.

Med respekt for arrangørens musikkvalg var vel innslaget med rockerne kanskje det som skilte seg mest ut – i forhold til det øvrige programmet. MEN det var liten tvil om at gutta møtte noen av sine fans på gress-sletta foran scenen.

Aurora

Aurora har markert seg som en våre fremste artister de siste årene, og har begeistret fans både innenlands og utenlands. Det er ikke første gang Aurora har gjestet Fredrikstad. Gullstrupen var også innom Blå Grotte tilbake vinteren 2016.

Skrevet mye

Det er skrevet mye om den talentfulle ungjenta fra Os, og hun har i løpet av få år fått et kjent navn. 22 åringen har gjort det bra med flere utgivelser – og har lagt sin stemme til flere film-prosjekt. Det siste er at hun bidrar i traileren for den kommende «Frozen 2» filmen. Aurora har også mottatt spellemannspriser.

-Hun har en stemme med et vidt register og en kraft som metter det atmosfæriske lydbildet slik få andre sangere klarer. Hun er like krystallklar i sine fraseringer som hun er eksentrisk i sine vokale valg skriver arrangøren i en melding.

Broiler og Hkeem

Ved siden av de nevnte artistene opptrer også Ruben, Broiler og Hkeem i løpet av den siste festival-dagen.

Artistene på årets festival

FOLK på festival / lørdagskveld

Foto/Glimt fra lørdag. Vi legger også ut en masse foto på Fredrikstadavisas facebooksider .,