juni 26

Rekordmange artister og feststemt publikum sparket i gang årets Allsang på Fredriksten festning

Publikum var feststemt, og på plass da årets første «Allsang» gikk av stabelen på Fredriksten festning – onsdag kveld.

Også værgudene var på lag, og sørget for en fin ramme med sol og pent vær.

Stjernespekket og artistrekord

Aldri før har så mange artister deltatt på Allsangen som onsdag kveld, fortalte Kathrine Moholt entusiastisk fra scenen.

Artister

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm, svenske Pernilla Wahlgren + hennes artistsønn Benjamin Ingrosso, TIX, og Sandra Kim, som vant MGP i Bergen i 1986 var blant artistene denne uka.

Melodi Grand prix

I tillegg var det også en rekke kjente norske artister med historie fra Melodi Grand prix.

Fra Østfold

Østfolds egen Åge Sten Nilsen, Staysman & Lazz, svenske Herreys, Kate Gulbrandsen og Ketil Stokkan bidro alle i en Melodi Grand Prix-medley.

Gjesteprogramleder

Morten Hegseth ukens er gjesteprogramleder i det populære sangprogrammet. Som tidligere blir det også nye gjesteprogramledere utover sommeren.

TIX

En av kveldens artister var fremadstormende TIX. Bærumsgutten som er kjent for heller frekke tekster. På ukas Allsang ble det to låter fra den kontroversielle artisten, hvor den ene var hans nyeste «Neste sommer».

– Den passer fint nå etter den andre. Sommeren kan være ekstra vanskelig for dem som har det tungt. Man ser hvor fett alle andre har det og tenker at man selv også burde hatt det bra. Men så har man ikke det. Jeg synes det er fint å presentere en låt som vender oppmerksomheten mot de små gledene ved sommeren. Denne låten er derfor spesielt ment for alle som kjente seg igjen i «Jeg vil ikke leve», sier TIX til VG.

Årets innspillingsdager; Allsang på Grensen

Om du har lyst å besøke festningen og allsangen i løpet av sommeren, er dette de aktuelle innspillingsdagene

26.juni

3.juli

10.juli

17.juli

24.juli

31.juli

7.august

25000-30000

-Hvert år kommer omlag 25.000 – 30.000 publikummere fra hele landet til Halden for å se innspillingene skriver Allsangen på sine egne nettsider.

Folk på Allsang / Glimt