juli 09

Tett trafikk på Østfoldveiene og Bastøferjene til helga. Gatebil og Tall Ships Races

Ferietrafikk kombinert med store arrangement som Gatebilfestivalen på Rudskogen i Rakkestad og «The tall ships races» i Fredrikstad, kan føre til kø på flere sentrale veier i Østfold opplyser Statens vegvesen.

Denne helgen

Begge festivalene arrangeres i perioden 11-14 juli og trafikken kan særlig påvirke ferjesambandet Moss – Horten og riksvei 19 gjennom Moss.

I tillegg kan det bli tett trafikk på riksvei 22 gjennom Sarpsborg og østover mot motorsenteret i Rakkestad, samt innfartsveiene fra E6 og vestover i retning Fredrikstad sentrum der skutefesten finner sted.

– Vi forventer tett trafikk i Moss- og Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreffet på Rudskogen søndag. Vi ber trafikantene om å være forberedt på kø og kjøre forsiktig, sier Kim Eirik Kongshaug i Statens vegvesen.

  • Erfaringsmessig kan det bli ventetid for å komme med på ferjene denne helga. Det er derfor lurt å beregne ekstra god tid, sier Øyvind Lund i Bastø Fosen.