juli 15

Politisk uro, kriminalitet og terror gjør flere reisemål uaktuelle for folk

Terrorangrep som dette ser ikke ut til å skremme folk fra å dra på storbyferie til populære byer i Vesten, viser ny undersøkelse. Foto: Sigmund Clementz, If

Påvirker valg

Politisk uro, kriminalitet og terror gjør flere reisemål uaktuelle for folk, viser undersøkelse. Men ikke populære storbyer i Europa og USA.

Den politiske situasjonen er det forholdet som i størst grad påvirker nordmenn flest når de vurderer reisemål for de neste 12 månedene. Terror, kriminalitet og vold og negative nyheter om det aktuelle stedet følger tett etter opplyser If i en melding.

Det går frem årets reiseundersøkelse gjort av Kantar TNS på oppdrag for Europeiske Reiseforsikring. I undersøkelsen er 1001 mennesker mellom mellom 16 og 67 år som har vært på feriereise i løpet av det siste året intervjuet.

66 prosent sier at den politiske situasjonen i landet eller området påvirker deres reisevalg, mens 63 prosent svarer terrorhendelser. 62 prosent oppgir at kriminalitet og vold spiller inn når de velger bort reisemål.

Glemmer terror fort

  • Terror er imidlertid ingen hindring for storbyhelger, virker det som. Selv om frykt for terror åpenbart skremmer mange fra å dra enkelte steder rundt om i verden, ser vi likevel at terrorhendelser i europeiske og amerikanske byer ikke holder oss tilbake, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If, som Europeiske Reiseforsikring er en del av.

Nesten åtte av ti utenlandsreisende (78 prosent) er ganske uenige i at tidligere terrorhendelser påvirker reiser til ulike storbyer i Vesten, som London, Paris, Brüssel, New York og Boston.

Gjør egne vurderinger

  • Det er de under 45 år som i størst grad har «tatt hverdagen tilbake», mens de som er eldre er mer skeptiske til å dra til storbyer i Vesten hvor det har vært terrorhendelser, sier Clementz.

  • Selv med terrorhendelser i populære storbyer som Berlin, Stockholm og London, tror jeg at mange nordmenn tenker at de kjenner byene godt og at de er i stand til å gjøre sine egne risikovurderinger. Når det gjelder mer fjerntliggende og eksotiske mål, vet vi av erfaring at nordmenn flest er flinke til å gjøre grundig research og forarbeid før de legger ut på tur. Å sette seg inn i den politiske situasjon i landet du drar til, og muligheten for å bli rammet av kriminalitet og terror, er alltid lurt, sier han.