juli 21

Sarpsborg 08 tapte mot Molde. 2-1

Sarpsborg 08 måtte reise til Molde i den siste kampen før ferien. Molde som har spilt en god vårsesong – og ligger helt i tetsjiktet av Eliteserien.

S08 ligger derimot på en utsatt plass på tabellen, og må jobbe for å berge plassen.

1-0

Det var Molde som fikk kveldens første scoring. Etter 18 minutter spilte hjemmelaget FLOTT angreps-fotball og broderte seg elegant gjennom Sarpsborg-forsvaret.

Ofte er det Eikrem som er tilrettelegger i Molde, men denne gangen var det Ohi som stod for det elegante forspillet.

Pause

Scoringen ble også den eneste i omgangen, og lagene gikk til pause med 1-0. Ut i fra spill en fortjent ledelse, og sarpingene skapte svært lite.

God keeper

Molde startet andre omgang offensivt, og spilte seg til flere store sjanser. Kun en god Sarpsborg-keeper holdt bortelaget inne i kampen.

Ruud Tveter fikk en god mulighet etter 62 minutter, men da var det en god Molde-keeper som hindret scoring,

Amin Askar tilbake

Kvelden ga etterhvert et hyggelig gjensyn med Amin Askar. Askar har vært ute av spill i lang tid på grunn av en lei skade.

Askar gjorde et bra innhopp, og var mye med i spillet.

1-1

Etter 71 minutter kom utligningen. Etter å ha brent flere muligheter var det bortelaget som grep en sjelden sjanse, Zachariassen var målscorer for S08.

2-1

Etter 75 minutter så tok Molde igjen ledelsen. En ellers så god S08-keeper gjorde en stor tabbe som ga hjemmelaget en gratis mulighet.

Falch sendte en ball rett i beina på Sjølstad i Molde – som ikke gjorde noen feil og sendte hjemmelaget på ny i ledelsen.

Tap

Sarpsborg 08 kom mer med i spillet utover i andre omgang, og spilte seg bra opp. Molde slapp bortelaget mer til og hadde nok med å forsvare seg i slutt-minuttene.

Kampen endte til slutt med Molde-seier 2-1, som betyr at S08 må ta ferie på nedrykksplass.

-Bare nesten

-Bare nesten mot serielederen skriver S08 på sine nettsider. Sarpsborg 08 kjempet seg tilbake i kampen og utlignet, men Molde vant til slutt 2-1.

-Keepertabbe reddet Molde

-Sarpsborg var i ferd med å sjokkere serieleder Molde da det gikk galt for keeper Aslak Falch oppsummerer VG etter kveldens kamp,

-Molde vant etter lekent mål

-Molde lekte seg tidvis mot et Sarpsborg 08 som ble reddet av Aslak Falch. Men til slutt var det også keeperen som måtte ta skylden for tapet skriver Eurosport.

Her er de 11 fra start

Falch – Tveita, Næss, Bateau, Thomassen – Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Lindseth – Skålevik, Ruud Tveter


Foto / arkiv via S08