juli 24

Pilotprosjekt skal lære elever om jobbmuligheter

Elever ved Grålum ungdomsskole prøver VR-briller. Foto via Østfold Energi | Østfold fylkeskommune

Virtuelt besøk

INSPIRIA og Østfold Energi har sammen utviklet et virtuelt bedriftsbesøk som skal inn i undervisningen til elever i Østfold fra høsten av. I filmen, som må ses med VR-briller, får elevene bli med Østfold Energi på jobb.

– En spennende måte å undervise på, sier elever ved Grålum ungdomsskole. Brillene er det Østfold fylkeskommune som har spandert.

I en 360-gradersfilm får elevene bli med på en virtuell reise til to av Østfold Energis lokasjoner. Brekke kraftstasjon i Halden og fjernvarmesentralen i Rakkestad. Her får elevene mulighet til å se seg rundt med VR-brillene, samtidig som de lærer litt om hvordan energi blir produsert. Det er INSPIRIAs Per Kristian Grytdal, kanskje best kjent som PK, som tar elevene med på den virtuelle reisen. Dette gjør han på sin egen, energiske måte.

  • I dette prosjektet går informasjon og humor om hverandre, og filmen er klippet på en YouTube-aktig måte for å engasjere ungdommene. Før vi gikk i gang med filmingen spurte vi flere ungdommer om hva de faktisk lurer på om vannkraft og fjernvarme, og vi har jobbet for å svare på disse spørsmålene, forteller Grytdal.

Skal inn i undervisningen

Det virtuelle bedriftsbesøket til Østfold Energi skal inngå i undervisningen til elever på niende trinn, samt videregåendeelever, og skal vises fra og med skoleåret 2019 / 2020. Et viktig mål med prosjektet er å bidra til økt forståelse og interesse for næringsliv, yrker og muligheter som finnes i egen region, forteller INSPIRIA.

Prosjektet er sponset av Østfold Fylkeskommune med 100 stk VR-briller, og selve filmingen er gjort med et 360-graders kamera. Dette gir både høyde- og romfølelse, og en illusjon om å være fysisk til stede.

Åpner for flere VR-filmer

Vil vise frem bransjen

For Østfold Energi betyr prosjektet at ungdom kan lære om energibransjen på en fremtidsrettet måte. Kanskje lykkes man også med å få flere interessert i en bransje som byr på spennende jobbmuligheter, men som få vet mye om, sier direktør for HR, IT og kommunikasjon i Østfold Energi, Hege Håkonsen.


Utdrag tekst / foto: Østfold Energi | Her kan du lese mer