juli 26

Nettstedet Vegvesen.no betjener 100.000 besøkende hver eneste dag, året rundt

Kristin Moe – som leder kontor for Digitale tjenester i Statens vegvesen – er fornøyd med besøkstallene til vegvesen.no. Foto via Vegnett / K.B Vinje

100.000 daglig på vegvesen.no

Nettstedet Vegvesen.no betjener 100.000 besøkende hver eneste dag, året rundt. 91 prosent av disse er norske opplyser Vegnett i en artikkel:

I løpet av en gjennomsnittlig natt hjelper vegvesen.no mellom 7 og 8 000 kunder i nattestimene.

Store effektiviseringsgevinster

Fra mange undersøkelser vet Vegvesenet at folk ikke ønsker å måtte møte oss personlig, de vil helst ordne det selv hvis det er mulig.

Det viser seg på innholdet som er mest etterspurt, som i all hovedsak er informasjon som angår deg som privatperson. Videre er det trafikkinformasjon, digitale tjenester og forbrukerinformasjon som regelverk.

– Vi jobber for at folk skal finne, forstå og få til informasjonen og tjenestene vi lager. Klarer vi det, så gir det store effektiviseringsgevinster, sier Kristin Moe – som er leder for kontor for Digitale kanaler.

Hva vil folk ha?

Det er mange bilinteresserte i vårt land. «Sjekk kjøretøyopplysninger» er brukernes soleklare favoritt med 15 millioner oppslag første halvår. Det er så mye som 82.000 daglige oppslag! Statistikken viser at dette er en aktivitet som er ganske populær på nattes tid også.

Trafikkbildet i en eller annen form er alltid etterspurt, med topper på uværs- og utfartsdager. Hittil i år så er det 5,7 millioner visninger av trafikkmeldingene. Fortsatt er trafikkmeldinger i liste mer etterspurt enn trafikkmeldinger i kart.

Webkameraene er også alltid helt i toppen med 2,5 millioner visninger.

Første halvår i år så har 1,1 millioner besøkende vært innom selvbetjeningsløsningen for salgsmelding, 1,3 millioner har sjekket fristen sin for EU-kontroll og 680.000 har sjekket ledige timer for oppkjøring.

Etterspørselen er stort sett den samme hele året, men med enkelte variasjoner som for eksempel piggdekk/sommerdekk.

– Vi har hatt besøk fra alle verdensdeler de siste månedene, men flest ganger fra de nordiske landene, Østerrike og USA. Aldersmessig er det flest i gruppen 45-54, sier Kristin Moe.