juli 30

S08 har signert ny midtbane-spiller. 30 år gamle Mate Males. -Kriger / leder

Han var kaptein for Rijeka-laget som vant serie- og cupgull i Kroatia i 2016/2017. Nå er Mate Males klar for å gå i krigen for Sarpsborg 08 skriver klubben på sine nettsider.

  • Det er en signering vi vel strengt talt aldri hadde trodd å lande. Vi får inn en ekte kriger – den fødte leder. En vanvittig spennende signering for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Berntsen / S08

Kaptein da Rijeka slo Milan

30 år gamle Mate Males kommer til Sarpsborg 08 fra CFR Cluj, men det er hos fjorårets Europa League-motstander HNK Rijeka Males virkelig har levert sine varer. Fra han kom i 2013 til han dro sommeren 2018, noterte midtbanespilleren seg for 127 obligatoriske kamper for kroatene – de siste par sesongene som kaptein for klubben som ble serie- og cupmester og kvalet for Champions League i 2017/2018. Han var klink fast og kaptein på laget som blant annet slo AC Milan 2-0 i gruppespillet i Europa League samme sesong.

1,5-årsavtale

Sarpsborg 08 ga i utgangspunktet Males et kontraktsforslag gjeldende ut sesongen. Selv var midtbanespilleren innstilt på å bidra mer.

  • For meg er det viktig med eierskap til det jeg holder på med. Jeg skal blø for denne drakta og dette emblemet, sier hovedpersonen selv.

spillerfoto via S08 / aktuell link